Uitvaartbegeleiding in de gemeenten Renkum, Arnhem, Wageningen en Bennekom 

Reacties

Diverse families voor wie ik een uitvaart verzorgd heb, hebben mij spontaan een reactie gegeven. Daar ben ik heel blij mee. Een aantal uiteenlopende reacties heb ik met hun toestemming hier geplaatst. Hierdoor kunt u beter een beeld krijgen van mijn manier van werken en hoe dit door families ervaren wordt.

Erna, wij willen je hartelijk danken voor de support tijdens de uitvaart van onze stiefmoeder, moeder en oma.

Het is de professionele, aandachtige en warme aanpak die we van jou zo hebben gewaardeerd. Een enorme steun in een periode van disorientatie.

Misschien typeert de uitspraak van mijn 12-jaar oude neefje wel 't beste wat we voelden, toen we je na de uitvaart bedankten:

 “Ik ben blij dat 't over is, maar zien we Erna dan nooit meer?” 

P.v.M, stiefdochter

 

Ik heb al verschillende keren ervaren hoe belangrijk het laatste afscheid is. Je kan het niet meer overdoen. Als er dan iemand is die je inzichten en praktische hulp aanreikt en tegelijkertijd jouw intimiteit respecteert, geeft dat een heel tevreden gevoel. Erna, ik dank je dan ook voor al je goede zorgen, je juiste balans tussen betrokkenheid en leiding geven. 

K.A., dochter

We waren allemaal heel blij met hoe vorige week het afscheid van onze vader is gegaan. Alles was tot in de puntjes geregeld. Er was steeds ruimte voor een eigen keuze of zelfs meerdere keuzes als een van ons het toch anders wilde dan de anderen. We hebben dit enorm gewaardeerd. We zijn allemaal heel blij en opgelucht dat het is geworden zoals we wilden en zoals het bij onze vader paste. Nogmaals enorm bedankt, het heeft ons erg geholpen.

J.O., dochter 

Een naaste verliezen is verschrikkelijk verdrietig. Na het overlijden moet er meteen veel geregeld worden. Erna heeft ons de week na het overlijden van mijn moeder zo fijn, geduldig, op afstand en tegelijkertijd zo aanwezig, begeleid. Het voelt raar om aan te bevelen, ik had gelukkig geen ervaring, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand het fijner kan begeleiden dan mijn ‘coach’ Erna.

Carine van Ketwich Verschuur, dochter

Het begeleiden van de uitvaart van onze vader was een enorme uitdaging. Niet alleen groot organisatietalent maar ook rust, geduld en veel inlevingsvermogen zijn dan absoluut noodzakelijke kwaliteiten. Jij hebt dat op voortreffelijke wijze vorm gegeven, en je wist steeds de perfecte balans te vinden tussen afwachten, doorpakken, persoonlijke aandacht of overlaten en tussen emotie versus regelwerk. We hebben dat enorm gewaardeerd.

R.T., zoon

We kijken terug op een heel fijn afscheid van mijn moeder. Het meedenken, mij de ruimte geven bij haar laatste verzorging, ons van advies dienen en ons bij de hand nemen, ruimte voor onze persoonlijke inbreng, jij lette op de kleine details en nam de regie op het juiste moment. Dat alles maakte het waardevol en bijzonder.

M.v.D, dochter

Je oprechte medeleven en de treffende woorden en teksten die we van jou hebben ontvangen waren van grote waarde voor ons. Het valt niet mee om door deze periode te gaan, maar mensen zoals jij helpen veel.

T.B, echtgenote

Stijl en medeleven kenmerken jou en je werk. Met bewondering en dank voor de wijze waarop je de mensen tegemoet treedt en ook na de uitvaart belangstelling toont voor de mensen die achterblijven.

J.S., echtgenoot

Aan jou graag dank voor de prettige en heldere samenwerking en voor de wijze waarop je met iedereen rekening houdt.

M.A., coördinator uitvaartlocatie