Uitvaartbegeleiding in de gemeenten Renkum, Arnhem, Wageningen en Bennekom 

Kosten en verzekering

Beperkt budget

Ook met een beperkt budget is een persoonlijke uitvaart mogelijk.

Verzekering

U kunt altijd op mij een beroep doen, ook als u een uitvaartverzekering heeft.

De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk uiteenlopen. Zo snel mogelijk, in ieder geval zodra de wensen geïnventariseerd zijn, geef ik u een indicatie van de te verwachten kosten van de uitvaart. Dan komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

De kosten voor een gemiddelde uitvaart variëren van  € 4.000,00 tot € 8.500,00. Dit is exclusief de kosten voor het grafmonument of een urn. De hoogte van het bedrag wordt vooral bepaald door de keuze van de kist, het al of niet plaatsen van een advertentie, de invulling van de condoleance en het aantal genodigden. Ook lopen de grafkosten die een begraafplaats rekent erg uiteen.

 

 

Uitvaartverzekering

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Dat kan een kapitaalverzekering of een naturaverzekering zijn. 
Ongeacht of u wel of niet verzekerd bent en waar u de verzekering heeft afgesloten, u bent altijd vrij om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. 

 

Bij een kapitaalverzekering krijgt u het verzekerde bedrag uitgekeerd. U kunt daarom zelf een uitvaartbegeleider kiezen en de uitvaart geheel zelf vormgeven.

Bij een natura-verzekering zijn er standaard-producten en -diensten gedekt zoals weergegeven in de polis. Wilt u iets anders of iets extra's, dan moet u bijbetalen. Sommige natura-verzekeringen beperken u in de keuze van de uitvaartonderneming. Kiest u dan voor een andere, kleinere uitvaartonderneming, dan kunt u de verzekering afkopen. Het bedrag dat u dan ontvangt is doorgaans lager dan de kosten voor deze standaarddiensten en -producten.